top of page

Over ons

Aanleiding

"In onze gemeente ligt het lerarentekort nu rond de 12% en de prognose is dat dit groeit. Daardoor overwegen we nu een 4-daagse schoolweek"

Scholengroep met 20+ scholen en meer dan 7.000 leerlingen in de randstad, 2021

Het lerarentekort in Nederland is groot. In december 2021  publiceerde  de AOb (onderwijsbond) dat het tekort in grote steden nu 14,3% bedraagt. Dit leidt tot leerachterstanden, (te) hoge werkdruk, en in sommige gevallen zelfs een (dreigende) kortere schoolweek.

Ondertussen zijn steeds meer jongeren op zoek naar een betekenisvolle, maatschappelijk relevante baan met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. De 'Maatschappelijke Diensttijd' (MDT) is wegens succes verlengd; uit een onderzoek van Kantar uit 2020 bleek dat 800.000 jongeren open staan om zich (vrijwillig) in te zetten voor een ander, wat iets zegt over de maatschappelijke betrokkenheid van jonge generaties.

Missie 

Proefwerk heeft als missie om deze werelden met elkaar te verbinden, en ziet het onderwijs als de plek waar persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling elkaar in de kern raken. Dat betekent dat als je bij Proefwerk werkt, je niet alleen een baan in het onderwijs hebt maar ook meedoet aan persoonlijke ontwikkeltrainingen die je veel over jezelf en het onderwijs leren. Dat doen we in samenwerking met partner Young Colfield, een gerenommeerde organisatie in talentontwikkeling.

 

Voor het onderwijs werken we samen met een onderwijsexpertteam van (oud)docenten en schoolleiders die in bootcamps de studenten hun basisvaardigheden bij brengen. Proefwerk is bovendien een sociale onderneming met een pending B-Corp status en aantrekkelijke samenwerkingsvoorwaarden voor instellingen zoals een proeftijd, betaalbaar tarief en mogelijkheid tot overname.

"Proefwerk ziet het onderwijs als een plek waar persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling in de kern bij elkaar komen"

Overtuiging van Proefwerk 

Oprichtersteam

Piter-Jan Goodijk 

Oprichter

"Een plek waar persoonlijke groei niet op zichzelf staat maar hand in hand gaat met het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen. Dat is waarom ik Proefwerk begonnen ben".

  • LinkedIn

Proefwerk is opgezet door Piter-Jan Goodijk (Partner Young Colfield) en Thea van den Idsert (oud-directeur Schoolinfo, Directeur Inblinkers). Via info@proefwerk.nl kan je bij ons terecht met al je vragen. 

Thea van den Idsert
Oprichter

"Mijn drive is om met een sterk moreel kompas, in nauwe afstemming met de schoolcultuur en met het lef van anders organiseren te werken aan duurzame inzichten voor het onderwijs."

Sophie Berger
Oprichter

"Vanuit mijn ervaring weet ik hoeveel moois het onderwijs te bieden heeft; dat wil ik graag samen met scholen uitdragen en aantrekkelijk maken voor de volgende generatie."

  • LinkedIn
  • LinkedIn

Proefwerkers

Met deze talentvolle, jonge mensen versterken we in verschillende rollen het onderwijs en denken we mee over hoe we het onderwijs nog beter kunnen organiseren. 

Dunya Bouchar
Rechten,
Vrije Universiteit, Amsterdam

Milla Windzak
Nederlands, 

Universiteit van Amsterdam

Jochem Beukenkamp
Kunstmatige Intelligentie,

Universiteit Utrecht

Nelke Eshuis
Geografie, Planologie en Milieu, 
Radboud Universiteit Nijmegen

Jaimy Ramnath
Rechten, 

Vrije Universiteit Amsterdam

Thomas Balster
Filosofie & Rechten,
Universiteit van Amsterdam

Joram Abraham
Kunstmatige Intelligentie

Universiteit van Amsterdam

Deelan Sulaiman

Human Resource Management,

Windesheim Almere 

Romaïssa Bachri, 
Econometrics & Data Science, 

VU Amsterdam

Pia Termijn
Jeugdrecht, 

Universiteit Leiden 

Klaas Hogerbrugge
(Business) Economics, 

Universiteit Utrecht

Charissa Laing 
Liberal Arts & Scienses, 

University College Utrecht

Rudi Iwema
Psychologie, 

Universiteit Utrecht

Romy Bakker
Human Resource Management, 

Hogeschool Utrecht

Loes van Nieuwkerk
Rechtsgeleerdheid, 

Universiteit Utrecht

Zuma Knegjes
Creative Writing, 
Artez Hogeschool Nijmegen

Bibi Reiniers 
Utrecht Law College, 

Universiteit Utrecht

Sarah Vlootman
European & International Law, 

VU Amsterdam 

Manuel Zwaan
Filosofie, 

Universiteit Utrecht

bottom of page